Isnin, November 15, 2010

4 BUDAK KECIK DENGAN KERJAYA ORANG DEWASA


Elaina Smith : Deejay Usia 7 tahun

Dalam usianya 7 tahun, Elaina telah menjadi penyiar radio (deejay) dengan pendengar yang melebihi umurnya. Elaina banyak memberikan solusi tentang percintaan kepada para pendengarnya. Bagaimana caranya memutuskan pacar dan bagaimana caranya untuk membina hubungan yang harmoni.Cleopatra Stratan : Penyanyi berusia 3 tahun dengan gaji 1000 Frank per lagu


Lahir Pada 6 Oktober 2002 di Chisinau. Ia adalah pencatat sejarah di industri muzik sebagai seorang penyanyi termuda (3 tahun) yang merakamkan album pada tahun 2006 berjudul La vĂ¢rsta de trei ani. Dia mencatat rekod seorang artis cilik yang tampil di atas panggung dengan ribuan peminatnya. Dia juga menerima penghargaan MTV Award dalam artis termuda yang mencatat #1 Hit.


Aelita Andre : Pelukis di usia 2 tahun

Anak kelahiran Australia ini baru berumur dua tahun sudah menunjukkan kualitinya sebagai genius, dia memiliki sebuah gedung pertunjukkan untuk karya-karya abstraknya. Pada mulanya Mark Jamieson, direktor dari Brunswick Street Gallery di Melbourne's Fitzroy, tertarik melihat sebuah foto lukisan dari Aelita Andre, dan dia menginginkannya bergabung dalam groupnya kerana bakat lukisannya itu. Ketika undangan telah dibuat, ia baru saja menyedari bahawa Aelita adalah anak yang masih berumur 22 bulan. Namun ia tetap melanjutkan pertunjukannya itu.


Akrit Jaswal : Doktor bedah usia 7 tahun

Mendapat jolokan "anak terpandai di dunia" pada Akrit Jaswal, seorang anak dari India. Ia mengejutkan dunia ketika pada umur 7 tahun melakukan pembedahan pada seorang gadis di tempatnya.

Gadis itu menderita luka melecur di tangannya hingga tangannya tidak dapat dibuka, dan Jaswal pun melakukan pembedahan hingga jemari gadis itu bisa terbuka seperti sedia kala. Saat ini ia tercatat sebagai doktor paling muda di dunia. Ia diterima memasuki Universiti pada usia 11 tahun.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota Kaki

Ingin saya jelaskan bahawa segala kandungan di dalam blog AkuSukaSeni adalah universal dan bukan 100% datang dari idea dan pengetahuan dari saya. Saya banyak mengambilnya dari blog-blog luar atau di mana-mana web yang saya jumpa. Oleh itu, saya tidak kisah jikalau anda semua ingin mengambil segala maklumat di dalam blog ini. Tak perlu tanya lagi ya :)